ÚvodBlogJe správce PCO spíše elektrikář či ajťák?

Odborník na Jablotron: Ajťák či elektrikář?

Co dělá správce PCO? Stará se o PCO a konektivitu.

📖 Článek: Je správce PCO spíše elektrikář či ajťák? | Blog Jako personální agentura hledáme klíčově zaměstnance pro naše klienty. Najít toho správného kandidáta na pozici správce PCO je oříšek.

Dlouho jsme si lámali hlavu s tím, jak takového kandidáta profilovat: Měl by to být zřejmě zkušený ajťák se vztahem ke slaboproudu. Proč taková kombinace? Správce PCO se stará o hladký chod systému v tom „ajťáckém“ slova smyslu, zároveň ale musí umět připojit všelijaké ty „chytré krabičky“, aby od nich dokázal přijímat klíčové informace a signály.

Systémy Jablotron a NAM jdou technologicky dopředu.

Člověk, který zapojoval zabezpečovací systémy byl dříve nepochybně slaboproudařem, protože musel pospojovat všechny prvky systému, kdy posledním bodem byl (zpravidla) GSM modul, který případné narušení ohlásil na pult centralizované ochrany. Jenže doba pokročila a digitalizace postupně proniká do všech oborů. Dnes už pájku k sestavení bezpečnostního systému nepotřebujete: Všechno „si povídá“ skrze Wifi a jiné bezdrátové technologie.

Zdatný „elektroajťák“ je dnes k nezaplacení: Služební byt je běžným bonusem.

Právě poměrně specifické dovednosti takového kandidáta jsou důvodem k tomu, proč správci PCO získávají „dreamjob“ pracovní nabídky . V Brně není problém základní plat 70.000,- bez bonusů, služební auto k soukromým účelům či služební byt k užívání zdarma 5 minut od kanceláře.

Zpět na výpis článků

Hledáte zaměstnance? Nechte nám tu kontakt.

Vámi zaslané údaje použijeme pouze k tomu, abychom Vám mohli odpovědět.

Společně si pomůžeme

Obraťte se na regionální personální agenturu!

Hledáte zaměstnání? Hledáte zaměstnance? Pomůžeme Vám.

Kontakt Nabídka pro firmy